Kočka s problematickým chováním

30.03.2009 13:36

Rozšířili jsme pro vás kapitolu o problematickém chování koček. Představujeme možné příčiny nevhodného chování kočky a jejich následné řešení. Jednotlivé typy problémů s kočkou jsme rozdělili do několika pododkazů. Tentokrát se dozvíte o příčinách močení nebo kálení po bytě, příčinách agresivního chování kočky nebo důvody ničení zařízení v domě. Kapitoly budeme průběžně přidávat. Dále jsme rozvedli jaký vliv na chování může mít povaha vaší kočičky.

Ukázka z článku: Kočka s problematickým chováním:

Pokud se stane, že se jinak mírumilovné kočky,které se měly vždy rády, začnou prát, může to značit zdravotní problém jedné z nich. Pokud se jedna z koček necítí dobře, může se snažit, aby ji druhá nechala o samotě. Jestliže nebyly kočky sterilizovány, může jedna z nich či obě dospívat a prát se spolu právě proto, že se necítí ve své kůži. Třetí možnost je, že agresivitu vyvolává nějaký vnější podnět. Pokud do jejich teritiria vnikl např. pes nebo jiná kočka, může jejich rvačky způsobovat frustrace.

Řešení: Zaneste kočku k veterináři, jestli kočku netrápí nějaký zdravotní problém. Pokud neshledáte žádný zdravotní problém a kočky jsou právě v období dospívání, zvažte jejich případnou sterilizaci. Dále se porozhlédněte, zda do okolí vašeho domu nepronikl nějaký cizí pes nebo kočka. Někteří lidé pouštějí své psy ven, aby se vyvenčili bez dohledu , a nemusí si uvědomit, že jejich pes používá pro vykonávání své potřeby zrovna váš dvůr a dráždí tím vaše kočky. K odrazení cizích návštěvníků můžete použít průvyslově vyráběné repelenty proti psům a kočkám, které nastříkáte po obvodu vaší zahrady......více se dozvíte v kapitole Problematické chování kočky.

—————

Zpět