Nemoci trávícího traktu, průjem, zácpa a zvracení kočky

07.07.2012 00:00

Jelikož zvracení nebo průjem potka za život každou kočku, připravili jsme o tomto problému samostatný článek v kapitole Nemoci kočiček. Dočtete se co průjem nebo zvracení způsobuje, jak mu předcházet a kdy se obrátit na veterináře. Dále se dozvíte i něco o vážných poruchách trávícího traktu a zácpě.

Ukázka z článku Nemoci trávícího traktu, průjem, zácpa a zvracení kočky:

Infekční zánět střev - Panleukopénie

Virus je podobný jako psinka u psů. Této nemoci se také říká kočičí mor, který postihuje pouze kočky, nebo koťátka. Jedná se o vážné virové onemocnění zažívacího traktu. Při němž zároveň umírají bílé krvinky a oslabuje se imunita. Kočičky jsou proto více náchylné k jiným nemocem. Tato nemoc je velmi nakažlivá. K infikování dochází přimým kontaktem s kočkou nebo nepřímým kontaktem s tělesnými tekutinami infikované kočky. Nemoc má velmi rychlý průběh, takže nemocná koťata mohou uhynout ještě dříve, než je stanovena přesná diagnóza. Nemocnou kočku je důležité izolovat od ostatních koček v domácnosti!!

Příznaky:

Velmi rychlý nástup vysokých horeček přes 39 stupňů C, deprese, nechutenství, žlutavé zvratky a žlutavý průjem. Dochází k poškození mozku, střeva mohou přestat plnit svou funkci a jsou nafouklá.........

Více o tomto onemocnění, FIP, průjmech, zvracení atd. se dočtete v kategorii Nemoci kočiček - Nemoci trávícího traktu, průjem, zácpa a zvracení kočky.

 

—————

Zpět