Odčervení, očkování

12.03.2009 13:05

Nově jsme přidali odkaz Odčervení, očkování. Zde se dozvíte vše potřebné k tomu, jak svou kočku chránit před nemocemi a kolik taková prevence stojí.

Ukázka z článku Odčervení a očkování kočky:

Odčervení

Jaké červíky může kočka mít

Červící v těle kočky (ale i psa) jsou a budou častým problémem, proto je nutné dbát na prevenci. Je nutné si uvědomit, že všechna koťata odchovávaná běžným způsobem mohou být parazity nakažena. Vnitřní cizopasníci se mohou nacházet ve střevech či jiných orgánech těla kočky. Z těchto cizopasníků se u koček nejčastěji vyskytují oblí červi mezi které patří škrkavka a ploší červi např. tasemnice. Mezi další cizopasníky patří měkohlavec liščí nebo tenkohlavec liščí. Mezi nejčastější příznaky začervení koček patří zaostávání v růstu, nechutenství, zvracení, průjem, hubnutí, vypouklé břicho, chudokrevnost, nekvalitní srst se ztrátou lesku atd.

Odčervuje se tabletami, jejich počet většinou závisí na váze zvířete. Pro koťata jsou k dispozici preparáty ve formě past.

Odčervování by se mělo provádět vždy dvakrát po sobě v rozmezí 7-14 dnů.

Odčervení by se mělo provádět tak, aby vždy předcházelo očkování!.....

...pokračujte pod odkazem Odčervení, očkování

Očkování

Očkování kočky rozhodně nepodceňujte. U kočky s volným výběhem ven je očkování nutností,ale i kočka chovaná doma nemusí být stále zdravá. Jsou dokonce některá virová onemocnění, kterými trpí kočky chované pouze v bytě.

Základní očkování koťat a dospělých koček
  • 9 týdnů věku - první očkování (Rhinotracheitis, Calici virémie = kočičí chřipka, Panleukopénie, Chlamidia, FeLV = kočičí leukémie)
  • 12 týdnů věku - přeočkování (Rhinotracheitis, Calici virémie = kočičí chřipka, Panleukopénie, Chlamidia, FeLV = kočičí leukémie, Vzteklina)
  • vždy po 1 roce - roční přeočkování (Rhinotracheitis, Calici virémie = kočičí chřipka, Panleukopénie, Chlamidia, FeLV = kočičí leukémie, Vzteklina)....

...pokračujte pod odkazem Odčervení, očkování

 

—————

Zpět