Péče o kočku, Nemoci koček

01.03.2009 23:24

K dnešnímu datu jsme přidali spoustu zajímavých informací o zdraví a péči o vaši kočičku. Přesvěčte se sami. Pokud máte zajímavé náměty, které by jsme mohli realizovat, napište prosím vzkaz do Dotazů a připomínek.

Ukázka článku Péče o kočku:

Každá kočka je poměrně náročný strávník. Je potřeba, podávat jí krmení tak, aby mělo vyhovující teplotu, kvalitu a hlavně čerstvé. Je také dobré krmit kočku každý den v přibližně stejnou dobu, aby si vytvořila správné stravovací návyky. Kočka by měla mít k dispozici celý den čerstvou vodu. Pokud krmíte suchou stravou, její nároky na množství vody ještě vzrostou.

Kočky jsou velmi čistotná zvířata, která se sama denně myjí s obrovskou pečlivostí, nicméně oceňují i trochu pomoci od lidí. Kočky ve volné přírodě línají jen na Jaře, ale jelikož kočky chováme v uzavřených, uměle osvětlených a vytápěných prostorách, línají po celý rok. Právě proto, je potřeba pravidelně kočku kartáčovat a vyčesávat. Nejlepší je, naučit kočku pravidelnému česání už od koťátka. Péčí o srst nejen udržujete kožíšek čistý a lesklý, ale odstraňujete i vypadlé chlupy a kůži a podporujete krevní oběh. Kartáčování je důležité hlavně u dlouhosrstých koček, kde při zanedbání dochází k bolestivému zacuchání a zplstnatění srsti.

Přečtěte si:

Ukázka článku Nemoci koček:

Je všeobecně známo,že včas rozpoznanou nemoc je možné léčit úspěšněji než nemoc pokročilou.Nejdůležitějším momentem zdravotní prevence je proto dostatečná pozornost,věnovaná všem zvířatům v chovu,aby neunikly právě počáteční příznaky.Jednou měsíčně kočku systematicky prohlédněte.

Zkontrolujte stav ústní dutiny,uší,srsti a řitního otvoru.Zvlášť nápadné mohou být různé výtoky z očí a uší.Při nemocech uší kočka často třepe hlavou a usilovně je škrábe.Častým nálezem v tlamě je zubní kámen a zánět dásní.Kvalitu a frekvenci vyměšování kontrolujeme při úklidu kočičí toalety.

Přečtěte si:

—————

Zpět