Škrabadlo, neboli strom pro kočky

07.04.2009 18:44

Protože chceme, aby se měli všechny míci co nejlépe, nabádáme jejich páníčky, aby jim pořizovali nejrůznější vychytávky. Dnes jsme si připravili další tahák a tím jsou: kočičí stromy a škrabadla pro kočky.

Ukázka z článku Kočičí stromy a škrabadla pro kočky:

Škrabadlo je důležitou součástí výbavy každé kočky žijící v bytě. Jinak se můžete připravit na rozškrábaný příporník po babičce, koberec, rámy dveří a oken, křesla a vše co se najde. Úplně neodolatné jsou plastické vzory na sedačkách nebo na tapetách. Čím vyšší škrabadlo, tím líp. Nejen, že si zde kočka obrušuje své drápky, ale uplatní tu i své horolezecké nadání a bude příst blahem z rozhledu, který se jí naskytne. Kočky totiž milují vyvýšená místa všeho druhu. Pokud má škrabadlo i plošinku pro odpočinek, tím líp.

Krásnou a efektní variantou škrabadla je strom pro kočku. Nejvhodnějším materiálem pro jeho zhotovení je kmen jehličnanu (dřevo je měkké a kočce se dobře škrábe). Pokud možno co nejvyšší a nejčlenitější. Je nutné ho připevnit tak, aby byl pro kočku bezpečný. Strom by měl být umístěn tam, kde se často vyskytujete, protože kočky milují vaší přítomnost.  Kupříkladu my jej máme v rohu obýváku. :) Více se dozvíte v kategorii Vychytávky pro kočky.

—————

Zpět