Kytky pro kočky

09.04.2009 22:50

Aby jsme rozšířili vaše povědomí o potřebách kočiček, publikovali jsme článek o rostlinách, pro kočky vhodných a blahodárných.

Ukázka z článku Kytky pro kočky:

Neznám kočku, která by nepožírala trávu nebo jiné kytky. Dělá to hlavně ze zdravotních důvodů. Pojídáním trávy si totiž doplňuje vitamínky a efektivně si tak pročišťuje žaludek od nechtěného obsahu (chuchvalců srsti).

Pokud umožňujete kočce chodit ven, nemusíte si s trávou dělat starosti. Kočka si najde vhodnou dobrotu sama. Jen dávejte pozor, abyste váš trávník nestříkali závadnými prostředky a nezpůsobili tak kočce zdravotní problémy.

O zelený trávníček byste se měli postarat, pokud vlastníte tzv. kočku bytovou. Kočka, která nemá přístup k zelené trávě, může začít okusovat rostliny, které pro ni mohou být jedovaté. 

Ve volné přírodě kočkám nejvíce chutná tráva s dlouhými tvrdými stébly, o jejichž hrany si můžete požazat prsty (laicky řečeno). Takový drn si můžete vyrýpnout a zasadit ve větším květináči, nebo si pořiďte Šáchor, který je strukturou listu velmi podobný.....

Pokračujte pod odkazem Péče o kočičky/Kytky pro kočky.

—————

Zpět