Onemocnění ledvin kočky

22.03.2009 22:07

Pod odkazem Nemoci si přečtěte článek o nemocech ledvin. Dozvíte se vše o příznacích, možných příčinách i léčbě. Toto onemocnění může potkat každou kočku, tedy i tu vaši.

Ukázka z článku Onemocnění ledvin kočky:

Pokud je kočka krmena suchou granulovanou stravou je nutné dbát na to, aby měla kočka k dispozici čerstvou vodu po celý den. Některé kočky preferují vodu tekoucí, např. z fontánky nebo z kohoutku, nebo odmítají pít vodu v blízkosti misky s krmením. Kočku je možné přesvědčit k pití vody i tím, že se granulky v misce přelijou několika lžícemi vody.

Voda se nesmí nahrazovat mlékem. Mléko je spíše doplňkem stravy než zdrojem tekutin. Kravské mléko navíc obsahuje pro kočky těžce stravitelný mléčný cukr (laktózu). Řada koček pak trpí průjmy a zažívacími problémy. V obchodech s chovatelskými potřebami je k sehnání speciální mléko pro kočky. Je možné použít také naředěné kondenzované mléko Tatra. Mlékem je dobré krmit spíše koťata, dospělé kočky jen v rekonvalescenci po nemoci, kvůli vysoké energetické hodnotě....více si přečtěte pod odkazem NEMOCI KOČEK.

—————

Zpět