Plánování vrhu

17.03.2009 11:51

Podívejte se nový článek Námluvy a páření. Dozvíte se v něm jak najít kočce nápadníka a jak probíhá páření. Pro doplnění jsme umístili i video.

Ukázka článku Plánování vrhu/Námluvy a páření:

Kočičí slečny dospívají mezi sedmým až dvanáctým měsícem života. S připouštěním je dobré počkat, až kočka dospěje jednoho roku. Kocouři pohlavně dospívají mezi devátým až čtrnáctým měsícem života. Říje koček trvá většinou 2 - 4 dny a opakuje se přibližně ve čtrnáctidenních intervalech. Říje probíhá zpravidla na jaře a v létě.

Kočky chované volně si v říji najdou partnera samy. Kočce chované v bytě nebo čistokrevné kočce, musíte najít  vhodného partnera  sami. Kontakt na vhodného čistokrevného kocoura získáte na výstavě koček, v odborných časopisech nebo na internetu. Majitel kocoura musí být zavčas informován, že chceme přijít s kočkou na námluvy. Kočka i kocour musí být v dobré kondici, zdaví a očkovaní. Budoucí kočičí mámu navíc ještě odčervěte cca týden před krytím. Obvykle se nosí kočka ke kocourovi, pokud není mezi chovateli domluveno jinak. Poplatek za krytí má být dohodnut předem, nejlépe písemnou formou.....

Pokračujte v menu pod odkazem Plenitba/Plánování vrhu.

—————

Zpět