Kočka s problematickým chováním

Kočka, která se neumí chovat se stává pro každého majitele velkou zátěží. Mnohdy je na vině majitel. Na druhé straně, nenormální kočičí chování, jako je značkování bytu, škrábání nábytku, ohryzávání nebo ocumlávání oblečení  a agresivita, mohou souviset se stresem. Tyto stavy lze odstranit, pokud se odhalí a odstraní příčina stresu. Určité chování také souvisí s kočičím temperamentem. Porozuměním a trpělivostí lze změnit problémovou kočku v rodinného miláčka.

Přečtěte si:

Níže můžete vložit příspěvek do diskuze na toto téma.


Diskusní téma: Kočka s problematickým chováním

Datum: 20.04.2013

Vložil: Michala

Titulek: Re: Kočička dělá olejové louže ?

Dobrý den,
určitě bych navštívila veterináře a hlavně začala kupovat kvalitnější krmivo. Kočka ve věku nad 12 let by měla mít menší granulky a speciálně pro seniory (šetří ledviny, močový měchýř i trávení....).

Odpovědět

—————

Datum: 06.07.2012

Vložil: Janička

Titulek: můj miláček

je zrzavá kočička, která má v sobě asi trošku té mývalí krve. Má nádherný tlustý ocas a všechny hračky utápí ve své misce s vodou.Protože vím, že 90 procent zrzků jsou kocouři, má moje kočička možná genetickou vadu. Je náchylná na všechno, na stravu, na prach atd. Její hlavička je rozdrásaná do krve, i když jezdíme na veterinu, kde jí dají injekci proti svědění. Nijak to nepomáhá. Prosím, poraďte....Janička





Odpovědět

—————

Datum: 07.07.2012

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: můj miláček

Dobrý den,
naše Rozára je také zrzavá. Neřekla bych, že jde o genetickou vadu, spíše naopak. Zamyslete se, zda nepoužíváte v domácnosti dráždivé desinfekční prostředky, zda neperete kočičí pelíšek v agresivním pracím prášku nebo nepoužíváte nevhodný kočičí šampon. Časté škrábání, nebo lízání, může být zapříčiněno i nervozitou nebo nudou. V neposlední řadě je důležitá i kvalitní strava. Doporučila bych krmivo Hill´s feline adult (15kg balení vyjde na cca 1700,- a vydrží Vám rok), pokud se kočce neuleví, zkuste Hill´s Feline dieta d/d pro ekzematickou kůži. Nedoporučuji dávat kočce žádné kapsičky, kočičí mlsky, šunky, salámy apod..
Hezký den.

Odpovědět

—————

Datum: 26.11.2013

Vložil: Týna

Titulek: Re: můj miláček

My jsme tenhle problém vyřešili změnou stravy (antialergické granule) a začali jsme kocourovi denně dávat čtvrtku prozacu na zklidnění. Už skoro neměl kůži na hlavě jak se pořád škrábal. Zkoušeli jsme snad všechna vyšetření na plísně, parazity, alergie, dokonce i poměrně drahou biopsii a výsledky stále negativní. Takže jsme se uchýlili k takhle fatálnímu kroku, který ale měl účinky. Prozac jsme dávali asi půl roku, spolu s kvalitní stravou a hlavu jsme mu ošetřovali roztokem betadiny a opthalmo-framykoinem. Prozac i framykoin jsou na předpis, ale veterinář nám léky napsal. Tak to zkuste, nám se kocour vyléčil.

Odpovědět

—————

Datum: 21.05.2012

Vložil: Dana

Titulek: cizí kočky

Ahoj. Máme dvě kočky - kocoura a kočičku. Oba jsou kastrovaní. Zhotovili jsme jim kočkolez do stěny a dostali jsme se do problému, že jím prolézají cizí kocouři a značkují nám po bytě. Samozřejmě máme domek se zahradou. Kocoura jsme se snažili odchytit, ale bez úspěchu. Přemýšleli jsme o magnetickém kočkolezu, ale máme strach, aby se nám kočky jinde neoběsily a za další, obojek je nepřirozený. Poraďte mi, jak tento problém řešit. Je to vážné a už si zoufáme. Pěkný den.

Odpovědět

—————

Datum: 07.07.2012

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: cizí kočky

Dobrý den,
magnetického obojku bych se nebála. Kočkám se běžně dávají obojky proti klíšťatům apod.. Nevím, jak velké je riziko, že by se kočka mohla oběsit, ale ještě jsem o takovém případu neslyšela. Zkuste se poradit s veterinářem. Já osobně v tom problém nevidím.
Hezký den. :)

Odpovědět

—————

Datum: 02.05.2012

Vložil: Tereza

Titulek: mňoukání

Dobrý den, sice to sem nepatří, ale už nevím kam napsat, naše kokička se mrouská a celý den a bohužel i noc řve, nedá se s tím něco udělat? Na kastraci už jsme jí objednali

Odpovědět

—————

Datum: 07.08.2012

Vložil: Lenule

Titulek: Re: mňoukání

Dobrý den, měla jsem podobný problém a vím, že kastrace je řešení. Do té doby by jste mohli zkusit injekci (stojí zhruba 300 kč). Veterinář nám říkal, že před kastrací je vhodné, aby kočka nemrouskala, aby se "to tam" všechno uklidnilo. Každopádně na veterině vám poradí.

Odpovědět

—————

Datum: 24.01.2012

Vložil: Natálie

Titulek: Problém s kocourem

Dobrý sen máme doma kocoura a kočku kocour je vykastrovanej ale kočkan ne naše kočka zrovna mrouská a náš kocour všechno obchcává mohli by jste mi prosím říct jak tomu zabránit

Odpovědět

—————

Datum: 28.03.2012

Vložil: Jess

Titulek: Re: Problém s kocourem

Jednoduche - kocicku dat vykastrovat a kocoura hlasite odehnat, hodit po nem noviny nebo ho postrikat vodou pokazde, kdyz dojde na toaletu jinam, nez ma. Hned jak vidite, ze se chysta mocit, vezmete ho a preneste na zachod. Az vykona potrebu, pochvalte ho. Melo by to pomoci.

Odpovědět

—————