Kočka s problematickým chováním

Kočka, která se neumí chovat se stává pro každého majitele velkou zátěží. Mnohdy je na vině majitel. Na druhé straně, nenormální kočičí chování, jako je značkování bytu, škrábání nábytku, ohryzávání nebo ocumlávání oblečení  a agresivita, mohou souviset se stresem. Tyto stavy lze odstranit, pokud se odhalí a odstraní příčina stresu. Určité chování také souvisí s kočičím temperamentem. Porozuměním a trpělivostí lze změnit problémovou kočku v rodinného miláčka.

Přečtěte si:

Níže můžete vložit příspěvek do diskuze na toto téma.


Diskusní téma: Kočka s problematickým chováním

Datum: 17.01.2011

Vložil: Kočkomilka

Titulek: Re: moura

Odmala kýchá, je jí 8 měsíců a ještě jste to nikdy neřešila u veterináře? Pravděpodobně se jedná o kočičí rýmu a asi i pěkně ošklivou a možná už chronickou. Existuje očkování, které sice nezajistí, že kočka ji nechytne, ale bude mít mírný průběh. Doporučuji návštěvu veterináře, neodkládejte ji, kočička potřebuje pomoc, je to virové onemocnění a samo neodezní. Může skončit až smrtí!

Odpovědět

—————

Datum: 11.05.2010

Vložil: Sheila

Titulek: Moceni do perin

Dobry den,nase kocicka Sheila nam zacla mocit do perin a to dost casto,uz si s ni nevime rady a jsme z toho dost nestastni!!!Davali jsme na periny do misky jeji zradlo-funguje to,ale deti v pokojiku nemuzou mit porad na postelich misky s jejim zradlem.Prosim o radu?!?

Odpovědět

—————

Datum: 24.05.2010

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: Moceni do perin

Jednou z možností je, že si kočičky poslední dobou moc nevšímáte a ona vám tímto způsobem vyjadřuje svou nespokojenost. Také je možné, že kočička dospěla a začíná si určitým způsobem označkovávat své teritorium a tak i "teritorium" svých páníčků. Naše kočka nám začala močit do peřin , když měla problémy s močovým měchýřem. Pro jistotu nechte kočku vyšetřit a sledujte zda se v moči neobjevuje krev.
Mějte se hezky a snad se problémy s Sheilou brzo vyřeší. :)

Odpovědět

—————

Datum: 07.02.2010

Vložil: radbos

Titulek: agresivní kočka

Dobrý den, máme dvě kočky. Modrou britku 5let a kočku domácí která je nalezenec z ulice a má 2roky. Obě dvě jsou vykastrovány. Naše Britka je momentálně nemocná, má silný zámět dásní, který jsme několikrát přeléčovaly antibiotiky, ale vždy to pomůže jen dočasně. Díky tomu i hodně bohubla. Co nás ale velmi trápí je chování kočkdy domácí. Samozřejmě, že po příchodu k nám domu, na Britku dorážela, chtěla si hrát, dle mého je asi hyperaktivní. Ale nějak se spolu vždy srovnaly. Problém ale nastal jak naše Britka onemocněla, hodně zeslábla, váží o 3kg méně než kočka domácí. A ta si samozřejmě na Britku hrozně troufá a bije ji. Pokud Britka někde leží, tak to jde, ale jakmile udělá jeden jediný krok, tak kočka domácí po ní okamžitě vystartuje honí ji, skáče na ni apod. Už jsme vyzkoušeli všechno řveme na ni, bijeme ji lepačkou, ale nic nepomáhá. Britka už nemůže udělat ani krok. Taky je možné že to svoje onemocnění má i ze stresu. Je sice netulící, ale žila si u nás v klidu. Nyní nemůže udělat ani krok. Prská na tu druhou, ale vše je marné. Nás to všechny doma stresuje, a pokud nenajdeme nějaké řešení, budeme muset dát tu kočku domácí někam pryč z domu, ale kam to ještě netušíme. Kočka domácí je taková hyperaktivní, neustále to s ní šije, ale když se zklidní, nechá se i hoďku hladit a je přítulná. Ale jakmile uslyší že se Britka pohne, už je zle a okamžitě po ní vystartuje. Máme strach aby tu naši Britku nezakousla, když nebudeme doma. Asi je i chyba že momentálně silnější a větší, tak si víc troufá. Velmi prosím o radu jak vyřešit její chování naší kočky domácí. Děkuji za odpověď.

Odpovědět

—————

Datum: 01.11.2009

Vložil: monika

Titulek: zuby

Dobrý den,naše kočička má už 10let.Ted se vrátila po 2dnech domu a nema zuby....jen 2přední špičáky.Z tlamy ji tečou sliny spojene s krví.Pujdeme s ni sice k veterinaři,ale ja mam hroznej strach ze ji bude muset utratit....prosím odpovězte mi ještě dnes....moc prosím

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2010

Vložil: katka

Titulek: Re: zuby

Dobrý den, my máme taky 10ti letou kočičku, chybí jí jeden špičák a zdá se že jí to nevadí. Ale všimla jsem si, že už má zuby trochu zažloutlé,tak snad nejsou zkažené. Hlavně dejte pozor, aby se jí tam nedostala infekce, mohlo by se jí to zanítit.

Odpovědět

—————

Datum: 27.09.2009

Vložil: citron

Titulek: 2há kočka

Dobrý den. Máme novou druhou kočku, která si u nás zvykla. Chce si hrát s tou starší ( spíše s tím starším ), ale ten už moc ne. Ten straší si vždy někde lehne a ona k němu příjde a začne si hrát s jeho ocasem. Asi 2x ten starší odejde, ale pak ji začne taky kousat. Jenže ta malá ( nechci být vulgární ) začne pištět co ji začne kousat a přitom ona ho kouše pořát a on nic.Taky když začne pištět tak on ji začne lízat. Napadá ho ve spánku, ale když ona spí a on si chce hrát tak sičí. Žere mu všechno jídlo a má 1/6 jeho věku a už má 3/4 jeho váhy. Naše starší kočka začíná upřednostnovat místnosti bez ni ( a taky mě ráno a večer budí jak buší do dveří ) a když jsem tam s ní já tak se lísá ( asi 4x deně což dělala 1 za 2 dny ). Taky si se mnou už nehraje a nechce si hrát už ani sám ( koupily jsme mu i korkové podložky pod pití a které tak rád kousal a nic ) a když náhodou ano tak moc škrábe protože když si brousí drápky na škrabadlu tak ho malá kočka začne bít. Jo a ještě když se bijí tak ten starší se dívá jestli se díváme my, protože myslí, že to nesmí. Chtěl bych se zeptat jak zkrotit menší kočku a jak obnovit hraní s tím starším. A ještě co je lepší ostříhat kočce drápky a nebo ji nějak nalákat aby chodila častěji na škrabadlo ? Jestli ano tak jak ? Předem děkuji

Odpovědět

—————

Datum: 09.09.2009

Vložil: Martina

Titulek: Není mazlivá, jak jí to naučit??

Máme 3-letou kočku, zatím nevykastrovanou po jedněch koťatech. Od malinka se nedá pochovat, jak ji vezmu do náručí začne vrčet a vzpouzí se, přitom se ráda češe (je dlouhosrstá, rodiče jsou s PP), nechá se hladit, ale jen když leží vedle mne a i tak dlouho nevydrží, i když dává svou spokojenost na vědomí vrněním, po chvíli utíká. Nejmilejší byla v době březosti. Nevěřím už ani tomu, že se její chování výrazně zlepší po kastrakci, kterou jí už dávno slibuji. Je to kočka chovaná v bytě, čistotná, naučená zvyklostem, jako říct si v určitou dobu o milované granule, česání apod. Jen ta její nechuť k chování....Stravu dostává pravidelně a ač sežere dost, je stále hubená. Je nějaké řešení? Děkuji za odpověď.

Odpovědět

—————

Datum: 13.09.2009

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: Není mazlivá, jak jí to naučit??

Dobrý den! S tímhle vám asi moc neporadím. Některé kočky jsou plaché, jiné mazlivé. Většinou si svou přítulnost k člověku vrývají už v ranném dětství. Je možné, že vaše kočička nebyla jako koťátko dostatečně vymazlená. Stává se to většinou ve většich chovatelských stanicích, kdy se narodí více jak jeden vrh koťat naráz a majitelé se nestíhají malým koťátkům tolik věnovat. Takové kočičky jsou pak většinou plaché a bojácné až do stáří. Je také možnost, že vaše kočka má citlivou pleť a při mazlení jí vadí tahání za chloupky. Zkuste změnit styl, třeba to pomůže. Dále se můžete podívat do menu: Kočka s problematickým chováním - Introvertní kočka. Je tam popsán postup jak se nejlépe chovat k bojácné kočce. Přeji mnoho zdaru.

Odpovědět

—————

Datum: 16.07.2010

Vložil: Karin M.

Titulek: Re: Není mazlivá, jak jí to naučit??

Tak prve. Předpokládám, že i kočička měla PP, otec koťat a koťata též, když jste ji nechal rozmnožit, nebo aspoň koťata dobře udal a nevydával za určité čistokrevné plemeno. To jen tak okrajově.
- naše kotě také protestovalo, když bylo malinké, mňoukalo a vrčelo, ale vytrvaly jsme a teď se nechá chovat jako miminko a hladit si špíčky=o) Vaše kočička je však dospělá, značně umíněná a její naučené vzorce chování zřejmě nijak neovlivníte. Vleze vám někdy na klín? Začala bych trénovat postupně. Vždycky ji uchopte tak, že j ichcete zvednout ale nedávejte ji do vzduchu. Pokud vaše ruce na svém těle strpí, odměňte ji pamlskem. Bez nátlaku dobu prodlužujte. Myslím, že časem by mohla snést i kratičké zvednutí do výšky. Až se vám ji podaří na několik sekund pochovat, odměňte ji výtečnou mlskou a mějte radost:-) Kastraci jí přestaňte slibovat a přejděte k činům - je dost dobře možné, že ač nevěříte, opak bude pravdou a ona se stane mírnější:-) Přeji hodně štěstí s kočičákem.
P.S: kočku mazlivosti nijak nenaučíte, je-li dospělá ale koťata, která měla častý fyzický kontakt s člověkem, který se s nimi mazlil, si často uchovávají mazlivost do dospělosti, protože už jako malí prcci poznali, že to je příjemná zkušenost a jsou k tomu vedeni.

Odpovědět

—————