Kočka s problematickým chováním

Kočka, která se neumí chovat se stává pro každého majitele velkou zátěží. Mnohdy je na vině majitel. Na druhé straně, nenormální kočičí chování, jako je značkování bytu, škrábání nábytku, ohryzávání nebo ocumlávání oblečení  a agresivita, mohou souviset se stresem. Tyto stavy lze odstranit, pokud se odhalí a odstraní příčina stresu. Určité chování také souvisí s kočičím temperamentem. Porozuměním a trpělivostí lze změnit problémovou kočku v rodinného miláčka.

Přečtěte si:

Níže můžete vložit příspěvek do diskuze na toto téma.


Diskusní téma: Kočka s problematickým chováním

Datum: 04.03.2010

Vložil: Kate

Titulek: Re: svědění

Nebojte se žádná plísen to není je to t.

Odpovědět

—————

Datum: 12.07.2009

Vložil: Zuzana

Titulek: nepřátelská kočka

Dobrý den, nemám přímo problém, ale spíše strach jestli s mou kočkou je vše v pořádku. Naši Lusynku máme asi dva roky, je to nalezeneček. Vzali jsme ji k sobě a nechali vykastrovat. Když byla ještě malé koťátko, nechávali jsem ji doma, byla tuhá zima a báli jsme se že by umrzla atd... Asi trpěla nedostatkem prostoru, protože škrábala a nudila se- je to opravdu velmi divoká kočka. Dnes už asi rok a půl žije venku, ale má svou místnost s teplým pelechem,záchodkem a jídlem. Taky může kdykoliv jít domů, vyspat se, pojíst a být tady jak dlouho chce. To co mě trápí je její agresivita, nepřítulnost a nepřátelskost. Žádnou kočku nestrpí, stejně jako psy (a to prostřídala už 3),želvu, ryby...prostě nikoho a nic-škrábe, kouše, prostě loví. S nikým se nechce mazlit a všechny kolem sebe drápe. Ode mě jako od paničky se nechá občas nosit, utíka ke mně před nebezpečím, škrábkat se nechá jen na hlavě a když jí to přestane bavit či se omylem dotknu jiného místa tak strašně drápe a kouše. Myslíte že jí něco chybí nebo je prostě jenom moc divoká? Opravdu každý kdo k nám přijde říká že se s tak umíněnou agresivní a nepřátelskou kočičkou nesetkal... Jednak bych se s ní občas chtěla pomazlit, je to skvělá kočka, nosí před dům dárky v podobě myší, ptáků, ještěrek... ale hlavně bych chtěla vědět jestli opravdu nemá nějaký problém. který bych mohla vyřešit.

Odpovědět

—————

Datum: 16.07.2009

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: nepřátelská kočka

Dobrý den,pokud se Vaše micka chová nepřátelsky už od prvopočátku, neměla by být v jejím chování žádná přímá příčina. Nejspíš se jedná o potomka nějaké potulné divoké kočky, která strach z lidí i zvířat přenesla i na své potomstvo. Koťátka se normálně socializují v prvních týdnech života, pokud se v této době s člověkem nesetká, vypěstuje si proti nim přirozený respekt a strach. Do jisté míry lze její chování ovlivnit, ale chce to obrovskou trpělivost a čas. Mrkněte se do menu na Kočka s problematickým chováním - Introvertní kočka. Co se týká nesnášenlivosti vůči jiným zvířatům v domácnosti. V takovém případě je dobré pořídit si např. koťátko nebo malé štěňátko. Kočka ho může vzít za své a vypěstovat si k němu pěkný vztah. Musíte ale dávat velký pozor při jejich seznamování. Dělat to pomalu, minimálně několik dnů, aby si kočka stačila zvyknout na cizí pach v domě. Určitý návod získáte v Kočka s problematickým chováním - Nevhodné chování- Agresivní kočka - Rvačky s nově příchozí kočkou, kotětem.

Odpovědět

—————

Datum: 30.06.2009

Vložil: Eliška

Titulek: Vodítko

Mám kotátko Aju.A potřebovala bych jí naučit na vodítku jelikož bydlíme v paneláku.A namáme zahradu.Mamka mi koupily vodítko a obojek ,ale vůbec nevým jak jí to mám naučit nemužete mi někdo poradit??

Odpovědět

—————

Datum: 02.07.2009

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: Vodítko

Je nejlepší postupovat pomalu. Nejprve navyknout kotě na obojek. Po několika dnech k němu připnout i vodítko. Vodítko připněte vždy jen na několik málo minut. Postupně intervaly prodlužujte. Kotě si musí zvyknout, že obojek nebo vodítko, pro ně nepředstavuje žádné nebezpečí. Po několika dnech můžete zkusit chůzi na vodítku pouze po bytě a ve chvíli, kdy se bude zdát, že je kotě již zvyklé, vyrazte směle ven. V tomto případě je třeba obrnit se trpělivostí. Můžete vyzkoušet i postroj. Kočička se pak lépe vede.

Odpovědět

—————

Datum: 23.06.2009

Vložil: lionka

Titulek: l.ajdari

kočičky miluju uplne a budu mit jednu a bude se menovat dračice

Odpovědět

—————

Datum: 21.06.2009

Vložil: katarina

Titulek: problem

dobry den
rada bych vas pozadala o radu protoze uz nevim kudy kam
mam kocurika uz byl nakastarci asi tak pred pul rokem
(1.5vek)nevim co se stalo a uplne ze zacal chovat divne
prestehovali sme se a pak to zacalo
cele noci jen mrauci jenze tak strasne moc
je ho sliset u sousedu
jedine co pomaha kdyz ho necham jit ven
jenze pak chodi domu pozde
doma zustava asi tak 2 hodiny a pak to zacine cele odznova
plac plac a plac
take agresivita
skousela sem koupit pripravek feliway ale bohuzel nic nepomohlo
uz nevim co mam delat protoze rodina uz je docela unavena
protoze nikdo nemuze spat
nerada bych on nej prisla
prosim vas poradte co delat
kdyz by se chtela muzu vam napsat vic
dekuji

Odpovědět

—————

Datum: 11.06.2009

Vložil: Jana

Titulek: Agresivní kočka po porodu

Dobrý večer, prosím Vás o radu. Máme doma kočku, která včera porodila koťátka. Do té doby jsme měli tuhle kočku a jejího potomka - velmi milého a klidného kocourka z prvního těhotenství, kterému je 10 měsíců. Od porodu na něj ale neskutečně moc útočí, prská, vrčí... Dnes ráno po jejím dalším útoku jsme byli nuceni ho pustit ven, samozřejmě nikam neutekl a jen smutně seděl venku za dveřmi. Jakmile jsem ho teď navečer pustila dovnitř, kočka vyměhla šílenou rychlostí ze svého "úkrytu" od nových koťat a zaútočila na něj tak, že mi přišlo, že ho snad chce zabít. Trvalo nějakou dobu, než jsem ji chytla a afektovanou zavřela do místnosti ke koťatům. Kocour se z toho útoku strachy počůral a nebyl schopný sám vylézt zpoza gauče. Když se mi ho podařilo vyndat, celý se klepal a byl opravdu vystrašený. Ale bohužel ho v jeho vlastním zájmu nemůžu nechat v bytě s kočkou. NEMÁTE NĚKDO PODOBNÉ ZKUŠENOSTI A PŘÍPADNĚ RADU, CO DĚLAT, KDYŽ SE VÁM KOČKA ZBLÁZNÍ?

Odpovědět

—————

Datum: 12.06.2009

Vložil: Rozmálka

Titulek: Re: Agresivní kočka po porodu

Dobrý den,
to je opravdu nemilé. :( Vaše nová kočičí maminka s největší pravděpodobností chrání své potomky. V přírodě totiž samci s kočičí rodinkou vůbec nežijí. Naopak, občas na koťata útočí nebo je dokonce zabijí. Nejlepší asi bude kočičí mámu s koťátky izolovat do oddělené místnosti a čekat, jestli se tento stav po nějaké době nezlepší. Můžete se poradit i s veterinářem. Vlastní zkušenost s tímto chováním bohužel nemám. Kočičí máma našich dvou miláčků byla velmi tolerantní a kocouři ve společné domácnosti jí nedělali problém.
Ještě se zeptám: Nezačala útočit na kocourka už dříve? Myslím ještě před porodem.

Odpovědět

—————

Datum: 11.06.2009

Vložil: miluskam

Titulek: exkrementy mimo záchodek

Dobrý den,
mám 5 ti letou kočku - křížence britky a perského kocoura. Má velice komplikovanou povahu, ráda tropí schválnosti,ale jinak je neskutečně umazlená a milá, neagresivní. Její schválnosti se projevují kálením kdekoliv po bytě, když mě chce naštvat co nejvíc, udělá to pod postelí.
Bydlíme v domku na vesnici, takže kočička má doma zázemí a chodí ven, kdykoliv si řekne. Dříve jsme se snažili mít ji jen doma,ale chození ven si prosadila. Nechali jsme ji vykastrovat a začali ji pouštět.Byla vždy zvyklá chodit na svoje wc, které má stále stejné. I stelivo je stejné, jenže kočička od té doby, co chodí ven asi rok a půl, do něj nechodí. Maximálně si tam zaleze a leží jen tak na stelivu.
Je mi jasné, že protestuje, ale nemůže se celá domácnost točit kolem ní. Jak ji přimět,aby byla čistotná? Navíc nemá stále stejné místo,ale udělá to kamkoliv, většinou v noci.
Pochopí, když ji za trest nebudu nějakou dobu nechávat doma přes noc?

Děkuji

Odpovědět

—————